Український біометан готують для продажу в ЄС

30 вересня 2022, 18:00 3260

«Регіональна газова компанія» (РГК), «Галс Агро» та нідерландська компанія STX підписали меморандум про співпрацю з метою продажу першого в Україні біометану до Європи.

Про це говориться у повідомленні РГК на сторінці у Facebook.

Зазначається, що три компанії досягли домовленості про сприяння продажу біометану через так звану віртуальну торгову точку (VTP). Це дозволить продавати газ, який було фізично подано до газорозподільних мереж України, в Європу. Наразі готуються всі необхідні документи та виконуються процедури для здійснення перших транзакцій на європейському ринку.

«РГК вже розпочала роботи з підключення виробничих потужностей компанії «Галс Агро» до газорозподільних мереж на Чернігівщині. Ця компанія стане першим біометановим заводом в Україні, який буде підключено до газових мереж, а біометан продаватиметься до Європи», — додали в компанії.


Для довідки: «Галс Агро» обробляє до 40 тис. га землі в Київській, Чернігівській, Вінницькій і Полтавській областях. До складу агрохолдингу входять два цукрових заводи, сім агропромислових фірм і два елеватори загальною потужністю 70 тис. т. Такий напрям діяльності як альтернативна енергетика «Галс Агро» започаткував в 2016 році. На сьогодні компанія є потужним виробником електроенергії за «зеленим тарифом».