Syngenta наближається до IPO

28 березня 2023, 13:47 1342

Шанхайська фондова біржа має намір провести слухання з компанією Syngenta для розгляду її заявки на лістинг 29 березня.

Очікується, що публічне розміщення акцій (IPO) дозволить залучити близько 65 млрд юанів або близько $9,44 млрд, пише Reuters.

Зазначається, що більше 60% надходжень планується використати для фінансування придбань та погашення боргу. Близько 20% — на передові дослідження та розробки, пов'язані з сільськогосподарськими технологіями.

Після того, як Syngenta пройде слухання, IPO все ще потребуватиме реєстрації в Комісії з регулювання ринку цінних паперів Китаю.

За словами двох джерел, компанія планує розпочати розміщення акцій у червні, причому одне з них додало, що вона шукає переважно китайських інвесторів у якості стратегічних акціонерів.

Китайська материнська компанія ChemChina планує зберегти контрольний пакет акцій після первинного публічного розміщення акцій Syngenta, яке має стати одним із найбільших у світі цього року.

Уточнюється, що Syngenta вперше подала заявку на лістинг у липні 2021 року і з того часу пройшла три раунди розгляду на Шанхайській біржі.


Для довідки: Syngenta — провідний виробник ЗЗР та насіння. У 2017 році була куплена за $43 млрд компанією ChemChina і приєднана до Sinochem Holdings Corp в 2021 році.