Стартову ціну на ОПЗ буде знижено втричі?

13 вересня 2016, 15:56 1993

Стартова ціна великого хімічного підприємства «Одеський припортовий завод» (ОПЗ), який буде виставлений на повторний приватизаційний аукціон у кінці жовтня, може скласти $150 млн.

Про це повідомив глава Фонду державного майна Ігор Білоус, передає «УНІАН».

За його словами, сьогодні, 13 вересня, буде засідати робоча група з підготовки приватизації заводу, де встановлять стартову ціну, після чого дане рішення буде винесено для прийняття Кабінетом Міністрів.

«Сьогодні ми оцінюємо 100% акціонерного капіталу в $260 млн. Продаємо ми 99,6% і нам потрібно знизити стартову ціну. На скільки знизити, ми сьогодні будемо дискутувати: нижче на $10 млн, на $50 млн або на $100 млн», — сказав Білоус, пояснивши, що ціну необхідно знизити для залучення більшого кола інвесторів.

При цьому Білоус вважає, що Одеський припортовий завод можна продати за $400 млн при високій конкуренції на торгах. «У нас є бажаючі купити: це як мінімум одна американська компанія, компанії з Єгипту, Оману та Туреччини. Я думаю, що їх буде більше після рішення на Кабміні й оголошення стартової ціни», — додав він.


Для довідки: Одеський припортовий завод (м. Южне, Одеська область) — другий за величиною виробник аміаку і карбаміду та третій — з випуску азотних добрив в Україні. Спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить з країн СНД на експорт. Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг з прийому, охолоджування та перевантаження аміаку.

Раніше конкурс з продажу 99,6% акцій Одеського припортового заводу зі стартовою ціною $13,175 млрд грн (близько $520 млн) був зірваний 18 липня через відсутність заявок інвесторів. Однією з причин невдалого конкурсу назвали завищену стартову ціну підприємства.