Рівнеазот відновив виробництво мінеральних добрив

14 жовтня 2024, 14:53 684

ПрАТ «Рівнеазот» (входить до Ostchem) відновило роботу після вимушеної зупинки у серпні та вийшло на 100% потужність базових цехів із виробництва мінеральних добрив.

Як говориться у повідомленні Group DF, наразі запущено цех аміаку (А-2), цех неконцентрованої азотної кислоти та цех з виробництва аміачної селітри. 

Потужність завантаженої лінії аміаку — 650 т/добу, неконцентрованої азотної кислоти — 1000 т/добу. Цех аміачної селітри буде працювати на максимальній потужності лінії аміаку, тобто мінімум 40 тис. т селітри на місяць.

«Вимушена зупинка базових цехів місяць тому була пов'язана з ушкодженнями під час обстрілу енергетичної інфраструктури області. Під час зупинки заводу ми провели ТО та реконструкцію низки виробничих систем, зокрема системи енергозабезпечення на підприємстві. Це дозволить знизити виробничі ризики та забезпечити стійку роботу базових цехів підприємства під час високого сезону. Ми успішно завершили пускові роботи ключових агрегатів і запустили завод на повну потужність, щоб задовольняти дедалі більший сезонний попит аграріїв на мінеральні добрива», — коментує голова правління ПрАТ «Рівнеазот» Михайло Заблуда.

За його словами, на даний час завод працює повністю на забезпечення добривами внутрішнього ринку України. Продукція відвантажується замовникам по всій країні чітко у відповідності з контрактами.


Для довідки: Ostchem — азотний холдинг Group DF, який об’єднує найбільших виробників мінеральних добрив в Україні. До нього входить «Рівнеазот», Черкаський «Азот», а також Сєвєродонецький «Азот» та «Стирол» (не працюють і перебувають на окупованих територіях).