М'ясокомбінат Бахматюка знову виставили на продаж. На мільйон дешевше

10 червня 2022, 09:56 3560

Повторний аукціон з продажу майна ПрАТ «Пирятинський м’ясокомбінат» відбудеться 16 червня 2022 р.

Про це свідчать дані на порталі «Prozorro.Продажі».

Як зазначається, тепер підприємство пропонують на 20% дешевше — за 4 млн грн (на травневому аукціоні стартова ціна була 5,07 млн грн).

За цю суму пропонують придбати будівлі та споруди м’ясокомбінату загальною площею 7401,8 м². Серед них: головний корпус, камера охолодження м’яса, відділення забійного цеху, утильний цех, душові, сушарка, адмінбудинок, ковбасний цех із ваговою, м’ясожировий цех, кишковий цех, жирове відділення, відділення охолодження жиру, охолоджувальна камера експедиції, їдальня з магазином (овочесховище для їдальні), компресорна, котельня, вагова, матеріальний склад, гараж, прибудова для свердловини, база приймання худоби, бази для худоби, водонапірна башта, асфальтове покриття, електропідстанція, мехмайстерні.

При цьому гараж на 76 м² та додаткове приміщення для складу запчастин на 35 м² перебувають в оренді з 2018 року. Усі будівлі розташовані на земельній ділянці площею 10,2 га. Місце розташування — місто Пирятин, вул. Приудайський узвіз, 64. 


Для довідки: «Пирятинський м’ясокомбінат» входить до складу великого агрохолдингу UkrLandFarming («Укрлендфарміг»), власником якого є Олег Бахматюк. НАБУ звинувачує його в заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту та блокує через це рахунки підприємств. За даними Нацбанку, обсяг заборгованості двох банків Олега Бахматюка — ПАТ «ВіЕйБі Банк» та ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» за кредитами рефінансування перед НБУ становить 10 млрд грн. 2,1 млрд грн з них «висять» на «Пирятинському м’ясокомбінаті», який виступив майновим поручителем за зобов’язаннями банку «Фінансова ініціатива» у 2008 та 2014 роках. У березні 2019 року Господарський суд Полтавської області визнав, що цю частину боргу можна стягнути, продавши майно підприємства. А рік тому розпочався процес ліквідації.