ФК Вікторія — чемпіон України з футболу серед аматорів

03 липня 2018, 11:52 5990

Дві команди LNZ Group стали переможцями двох найважливіших матчів з аматорського футболу в 2018 році. 10 червня «ЛНЗ-Лебедин» здобув Кубок України, а вже 29 червня «Вікторія» отримала перемогу на Чемпіонаті України сезону 2017/2018 серед аматорів.

Про це AgroPortal.ua повідомили в LNZ Group.

За інформацією, у п«ятницю, 29 червня, у Києві на НТК ім. В. Баннікова відбувся фінальний матч Чемпіонату України сезону 2017/18 серед аматорів. Чемпіонські нагороди завдяки єдиному голу на 5-й секунді матчу здобула команда ФК «Вікторія».

У вирішальній грі турніру зустрілися ФК «Вікторія» з Миколаївки Сумської області та «Таврія-Скіф» із Роздолу Запорізької області. Фінальний поєдинок пройшов у завзятій боротьбі, а долю золотих нагород було вирішено у першому таймі, завдяки видовищному голу центрального півзахисника «Вікторії» Володимира Романенка на першій хвилині матчу.

У підсумку цей гол виявився єдиним і переможним для футболістів із Сумської області, а «Вікторія» вперше у своїй історії виборола звання чемпіонів України серед аматорів.

«Легких фіналів не буває, як і слабких суперників на такому рівні поєдинку, — зазначає тренер команди «Вікторія» Артем Радіонов. — Гра була напруженою, але ми детально розібрали команду-суперника, знали, як вони будуть діяти, які у них є сильні та слабкі сторони, і по максимуму скористалися цим. Щодо того, чи задоволений я як тренер грою «Вікторії», то, як кажуть: переможців не судять. Команда стала чемпіоном — це результат! Я дуже задоволений самовіддачею гравців і їхнім підходом до цієї вирішальної гри».

За словами президента ФК «Вікторія» (Миколаївка) Сергія Бондаренка, «Вікторія» пише нову історію футболу Сумщини й започатковує нові традиції — чесного професійного футболу.

«У спорті є спринт, а є марафон. Коли я створював команду, то сказав і тренеру, і адміністраторам, і футболістам, що наші цілі далекоглядні. І мені, сподіваюсь, як і глядачам, цікаво дивитись справжній футбол і цікаво спостерігати за розвитком команди, за динамікою її росту, професійністю футболістів і тренера. Ми спочатку вибороли декілька разів чемпіонство в районі, потім три «срібла» обласного чемпіонату, і вже потім спробували свої сили на всеукраїнських змаганнях: у Чемпіонаті України з футболу серед аматорських команд та в аматорському кубку. В минулому році ми дійшли до ¼ фіналу кубку, і там нас зупинила «Нова поліція» із Кропивницького. Але той програш показав нам, що ми здатні йти вперед і ґрунтовно підходити до кожного матчу. Ми так і зробили», — додає він.

Він наголосив, що в цьогорічному чемпіонаті, а це більше 20 матчів із новими і гідними суперниками, «Вікторія» жодного разу не програла.

«Кожний рівень — це нові виклики. Ми методично йдемо до цілі, і врешті-решт її досягаємо. На наступний сезон ми також готуємось брати участь у Чемпіонаті України серед аматорів, Кубку України серед аматорів, крім цього, гратимемо в кубку і чемпіонаті області. Уже в цьому місяці ми стартуємо в професійному Кубку України. Це новий виклик для нас. Дякую команді, тренеру, всьому особовому складу футбольного клубу за цей багаторічний марафон. Він продовжується! «Вікторія» пише нову історію футболу Сумщини й започатковує нові традиції — чесного професійного футболу. Велика подяка вболівальникам, які приходять і підтримують, адже всі наші ігри і перемоги — для глядача!» — зазначив Сергій Бондаренко.

Вдалі виступи гравців надихнули президента футбольного клубу Сергія Бондаренка на реконструкцію стадіону в селищі Миколаївка. У травні 2015 року розпочалось будівництво сучасної двоповерхової адміністративної будівлі. З липня стартували роботи з реконструкції футбольного поля. При розробці проекту були враховані всі вимоги Федерації футболу України для стадіонів цього класу.

На футбольному стадіоні в адмінбудівлі передбачено 2 роздягальні для команд на 40 місць, душові кімнати та санвузли, 2 навчально-тренувальні класи, кімната та роздягальня для суддів. Футбольне поле розміром 100×65 м із сучасною системою зрошення та освітлення. Глядацькі трибуни розраховані на 500 посадкових місць.

Ажіотаж серед прихильників футболу і досягнення футбольного клубу, що зміг за рік вийти на всеукраїнський рівень, надихнули президента ФК «Вікторія» на розвиток інфраструктури стадіону. У 2017 році Сергій Бондаренко розпочав новий спортивний проект — будівництво футбольного поля та нового стадіону, що за планами має перевершити вже збудований та стати частиною футбольно-спортивного комплексу в смт Миколаївка. Новий газон матиме розмір 105 на 68 метрів, буде оснащений автоматичним зрошенням та сучасним освітленням. Стадіон матиме втричі більшу кількість глядацьких місць. За рік, що ФК «Вікторія» здобуває перемоги в аматорських змаганнях, стадіон гідно приймав матчі від аматорського чемпіонату України до матчів першої професійної ліги. Але нове поле матиме ще більше переваг і можливостей. До того ж з нового поля можна буде вести телетрансляцію футбольних матчів. У планах будівництво поля зі штучним покриттям. 


Для довідки: футбольний клуб «Вікторія» (Миколаївка) створений у 2015 році. Цього ж року команда стає чемпіоном Білопільського району та срібним призером Чемпіонату Сумської області з футболу і Кубку Сумщини. У Зимовому чемпіонаті Сумщини з футболу «Вікторія» взяла золоті медалі, значно випередивши своїх суперників. Президент клубу — Сергій Бондаренко. Виконавчий директор — Геннадій Ткаленко. Тренер — Артем Радіонов.

Досягнення ФК «Вікторія»: срібний призер Чемпіонату Сумської області — 2015, 2016, 2017. Срібний призер Кубку Сумської області — 2015. Срібний призер Кубку України серед аматорських команд — 2018. Чемпіон України з футболу серед аматорських команд — 2018.