Аgricom Group очікує значного приросту врожайності кукурудзи

13 липня 2021, 12:25 2640

Національна агропромислова група Agricom Group займається вирощуванням гібридного насіння кукурудзи. 

За словами керівника Білокуракинського кластера Agricom Group (Луганська область) Станіслава Стешенко, компанія вирішила зайнятися гібридизацією кукурудзи ще у минулому році.

«Ми шукали для себе нові можливості для розвитку та збільшення врожайності з гектару. Зміни в технології вирощування (зменшення густоти посіву до 50 тис./га та застосування ґрунтового гербіциду) дали свій результат — у нинішньому сезоні ми очікуємо на приріст врожаю до 50%. Посів провели насінням власного виробництва української селекції (посухо- та жаростійкий гібрид). Вагомого результату досягли завдяки власному мобільному комплексу виробництва «Завода «Фадєєв Агро» — посівний матеріал отримали добре відкалібрований та протруєний», — розповів Стешенко.

Як повідомили в Agricom Group, в нинішньому році погодні умови для кукурудзи дуже сприятливі, адже травень та червень були щедрими на опади. А сама по собі культура має перспективне майбутнє для оптимізації сівозміни.


Для довідки: Agricom Group — національна агропромислова група, що спеціалізується на розробці, виробництві і дистрибуції продуктів харчування із зернових культур на власній виробничій базі. Об'єднує сільськогосподарські, переробні та торговельні підприємства у Житомирській, Чернігівській та Луганській областях. Земельний банк групи складає 28 тис. га. Ключовими бізнес-напрямками діяльності є: рослинництво, зберігання зернових і олійних культур, виробництво і торгівля продуктами харчування під торговими марками «Добродія», San Grano. Продукція групи експортується до 37 країн світу (ЄС, США, Бразилія, Китай, Азія, Африка, Ізраїль, Молдова та ін.).