В Україні взялись за розробку держпрограми розвитку коноплярства

10 лютого 2022, 18:03 753

В Сумській області ініціюють розробку проєкту Концепції Державної цільової програми розвитку коноплярства на період до 2025 року.

Розпорядження про створення відповідної робочої групи видав Голова Сумської обласної державної адміністрації Дмитро Живицький. Про це йдеться у повідомленні Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОДА. 

Як зазначається, Сумщина належить до лідерів із вирощування технічних конопель в Україні. Частка площ посівів конопель на Сумщині становить 22,2 % від загальних площ під цією культурою в Україні. На території Сумської області розміщено два інститути, які займаються селекцією та насінництвом конопель технічних. Також в регіоні працюють підприємства з переробки трести на коноплеволокно.

«В Україні відсутня розвинена поглиблена переробка конопляної сировини, а потреби внутрішнього ринку на таку продукцію забезпечуються за рахунок імпорту», — пояснюють в ОДА необхідність розроблення, прийняття та виконання Концепції Державної цільової програми розвитку коноплярства на період до 2025 року.

На наступному тижні заплановано проведення першого засідання робочої групи (в он-лайн форматі) з метою обговорення проєкту концепції.