В Україні виготовляють конопляні батончики за стандартами НАТО

25 вересня 2023, 12:00 2011

Компанія ViteoHemp розпочала переробку конопель з олії, протеїну та очищеного насіння. Згодом запустила кондитерський цех із виготовлення цукерок та еклерів із конопель, а під час повномасштабної війни створила КЕБ — конопляні енергетичні батончики.

Про це AgroPortal.ua під час прямого ефіру в Instagram розповів керівний партнер ViteoHemp Олександр Дойніков.

«Велика частина наших клієнтів поїхала за кордон або пішла на фронт. Продажі впали. Та все ж мене не покидали думки створити продукт для тих, хто залишився в Україні. Ним став конопляний енергетичний батончик (КЕБ), який має лише одну імпортну складову — фінік», — говорить Олександр Дойніков.

Паковання батончика — флоупак — зроблене під військових, щоб їм було зручно його споживати. А головне — воно відповідає стандартам НАТО.

propData.content.image
Олександр Дойніков, керівний партнер ViteoHemp

З вересня минулого року я намагаюся достукатися до Міноборони, щоб включити конопляні батончики до раціону ЗСУ. Вони є тактично-стратегічним продуктом, залежно від метаболізму людини дають відчуття енергії та ситості від 3 до 7 годин. Хлопці беруть їх із собою на бойові завдання. Але не все так просто, оскільки ввести конопляний батончик у країні, де не всі ще розуміють, що таке коноплі, — однозначно складно.

Поки що компанія запустила програму «Нагодуй бійця», яка дає змогу розширити виробництво для покриття попиту серед бійців на фронті. ViteoHemp може виготовляти пів мільйона батончиків на місяць.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua