В Запорізькій області аграрії проводять посівну в 30 км від лінії бойових дій

12 квітня 2022, 16:05 687

Область повинна бути з урожаєм, з хлібом. У цьому впевнені запорізькі фермери. Тому там, де є хоча б мінімальна можливість працювати, вже розпочали посівну кампанію. Так, в Запорізькому районі на території Комишуваської ТГ сіють різні культури на свій страх та ризик лише в 30 км від лінії бойових дій.

Про це повідомляють в Запорізькій ОВА.

«Наразі складно сказати, скільки господарств почали обробляти свої ділянки. Деякі виходять в поле, починається обстріл — і вони згортають посівну. Але є ті, хто ризикує, бо розуміє, що є відповідальність перед державою, населенням, пайовиками», — розповів керівник Комишуваської ТГ Юрій Карапетян.

Одне з таких господарств — агрофірма «Лев». Вже понад тиждень працюють на землі майже щодня. Господарство обробляє 2 000 га. Вже почали сіяти сочевицю. Найближчим часом планують сіяти соняшник.

«До війни встигли підживити озимі культури. Працюємо, адже розуміємо, що не можемо зірвати посівну кампанію. Всі аграрії розуміють, що треба годувати родини, військових, державу. Ми — другий фронт. Ми працюємо і ризикуємо, аби наша держава була з продовольством. Хлопці нормально налаштовані. Дякую їм та їхнім жінкам, усі розуміють, що треба працювати. На посівну кампанію нам виділили бронежилети, деякі хлопці в касках. Я маю забезпечити своїх робітників усім необхідним», — наголошує директор агрофірми Віталій Лупинос.

Аграрії виходять у поля у військовій амуніції й лише після того, як там попрацюють сапери. Нещодавно співробітники ДСНС витягли 50 боєголовок. Навколишню територію ворог обстрілює постійно. Зафіксовано використання заборонених касетних бомб.