Україна націлилась на створення зернового хабу в Сенегалі

10 січня 2023, 14:21 2198

Україна зацікавлена збільшувати обсяги експорту сільськогосподарської продукції до країн Африки та готова розглянути можливість реалізації нових логістичних проєктів у Сенегалі.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський в ході зустрічі з міністром сільського господарства, сільської інфраструктури та продовольчого суверенітету Сенегалу Алі Нгуйе Ндіайєм, повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

«Зокрема, йдеться про можливість зберігання українського зерна в так званих зернових хабах. Їх створення сприятиме прогнозованості збуту, стабілізації цін на продовольство для африканських країн і надасть упевненість у необхідних обсягах і якості зерна», — зазначив Сольський.

Також під час зустрічі було укладено Меморандум про взаєморозуміння між міністерствами обох країн у сфері сільського господарства. Документ передбачає розвиток двосторонньої торгівлі сільськогосподарською продукцією, співробітництво у сфері наукових досліджень, інвестування, а також взаємовідносин державних установ та приватних організацій.