Американська харчова технологічна компанія Benson Hill має намір запустити 2025 року низку генетично модифікованих (ГМ) соєвих бобів із надвисоким вмістом білка.
Очікується, що ГМ-соя забезпечуватиме зростаючий сектор біопалива і розширюватиме ринок соєвого шроту, — повідомляє Ofimagazine.
«Ми збираємося використовувати весь генетичний потенціал рослини», — заявив співзасновник і генеральний директор Benson Hill Метт Крісп.
Згідно зі звітом, соєві боби Benson Hill мають вміст білка 45-50% (порівняно з 36-39%) і наразі виробляються лише на 0,2% з 35,4 млн га (87,5 млн акрів), відведених під плантацію врожаю в США.
Компанія розраховувала випустити 2025 року стійкий до ГМ-гербіцидів сорт, призначений для постачання птахівничого сектору США і чилійських лососевих ферм, заявив директор Benson Hill з інновацій у сфері вирощування лосося Кайл Сміт.
За словами фермера з Айови Ганса Рієнше, немодифіковані соєві боби Benson Hill з надвисоким вмістом білка дадуть можливість вийти на європейський ринок аквакультури.