HORSCH представив розкидач, який можна використовувати за будь-якої якості добрив

09 вересня 2023, 13:20 3128

Джерело фото: AgroPortal.ua

Сильний вітер та погана якість препаратів, вузьке вікно внесення препаратів, дефіцит механізаторів — з такими викликами часто зустрічаються фермери під час внесення добрив. Тому важливо забезпечити максимальну ширину захвату і достатньо високу швидкість розкидача.

На цьому акцентували увагу представники компанії HORSCH під час Днів поля, які відбулися у Німеччині.

Аграріям вони запропонували машину, яка може вирішити такі задачі, — пневматичний розкидач добрив зі штангою HORSCH Leeb Xeric 14 FS, який розробили скориставшись конструкцією обприскувача HORSCH Leeb 12 TD.

Йенс Фель, представник компанії HORSCH

Модель обприскувача із баком на 12 тис. л купують переважно підприємства, яким потрібна висока продуктивність. Це або великі агрохолдинги або невеликі ферми, де мало персоналу. Великий обприскувач дає можливість отримати велику ширину захвату, наприклад, зі штангою 36 м. Робоча ширина захвату для сівалки може бути 12 м, 18 м, для обприскувача можливі й 48 метрів. Відповідно потрібна така ж ширина захвату і для машини внесення добрив. У такому випадку потрібна штанга, оскільки лише вона здатна забезпечити рівномірне розподілення добрив на велику робочу ширину захвату.

Особливістю HORSCH Leeb Xeric 14 FS є наявність проміжного дозувального ящика, розміщеного на вагах, звідти розпочинається дозування добрив, шнекові транспортери виглядають як 12 металевих точок, кожен транспортер має 12 секцій, що обладнані функцією секційного контролю. Таке рішення дозволяє забезпечити диференційне внесення і компенсацію на розворотах.

«Це машина з різностороннім застосуванням. Можна дозувати не лише легкі види добрив, таких як сечовина, а й усі гранульовані чи гранулоподібні препарати. Таким чином, ми взагалі не залежимо від якості добрив, можемо дуже точно вносити їх за допомогою штанги і дуже близько до країв поля. Можливе також диференційне внесення відповідно до аплікаційних карт», — зауважив Йенс Фель.

Тестування моделі заплановане на наступний рік, а серійне виробництво — з 2025 року.


Світлана Цибульська, AgroPortal.ua