В Північному кластері UkrLandFarming урожайність кукурудзи сягнула 9 т/га

05 листопада 2018, 15:21 3625

Кукурудза займає найбільші площі в структурі посівів групи компаній UkrLandFarming, цьогоріч це 200 тисяч гектарів від загальної площі земельного банку. В усіх кластерах агрохолдингу збирання кукурудзи завершать через два тижні.

Про це АgroPortal.ua повідомив директор з виробництва UkrLandFarming Василь Лобода, перебуваючи в Північному кластері компанії.

«Цей рік видався досить вдалим для кукурудзи, гарному врожаю сприяли погодні умови та підбір правильних зернових гібридів, систем захисту і живлення. Ми маємо значний досвід агрономів у вирощуванні цієї культури, тому прогнозуємо зібрати кукурудзи більше, ніж заплановано», — зазначає Василь Лобода.

За словами директора ТОВ «Райз Північ», компанії Північного кластеру, який входить до структури групи, Сергія Дриги, кукурудза тут є основною культурою і займає 50% площ — 29,6 тис. га.

«Наш кластер господарює на землі в 64,5 тис. га, з яких 59 тис. га — посівні площі. Ми створили робочі місця в трьох областях — Харківській, Сумській і Полтавській, а це 12 районів і 58 сільських рад і ОТГ. Вирощуємо озиму пшеницю, кукурудзу на зерно, озимий ріпак, соняшник, сою і кормові культури», — зазначає Сергій Дрига.

Цьогоріч у Північному кластері UkrLandFarming (ТОВ «Райз Північ») урожайність озимої пшениці склала 65 ц/га, озимого ріпаку — 34 ц/га, середня врожайність кукурудзи — до 9 т/га.


Для довідки: група компаній UkrLandFarming нараховує 11 територіальних кластерів із землеробства в 22 областях України. UkrLandFarming входить до лідерів аграрного ринку України за обсягом земельного банку. Загальна площа земельного банку — 570 тис. га.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua