Із поля на завод — у с. Стасі пройшов XІ Медіа Клуб DuPont Pioneer

13 вересня 2016, 09:18 5029

Міжнародна насіннєва компанія DuPont Pioneer 8 вересня провела одинадцятий Медіа Клуб для журналістів аграрної галузі України.

Зустріч відбулася на території заводу DuPont Pioneer з виробництва насіння у с. Стасі, Полтавська область. Головною темою стала діяльність DuPont Pioneer в Україні та робота сучасного виробничого комплексу, повідомляє прес-служба компанії.

Під час заходу спеціалісти компанії розповіли присутнім про основні стадії вирощування та схему виробництва насіння в Україні.

Зокрема, керівник виробничого комплексу DuPont Pioneer Україна в с. Стасі Володимир Сальніков поділився історією створення насіннєвого заводу, розказав про його щоденну роботу та перспективи. За його словами, однією із ключових цінностей компанії є бережне ставлення до навколишнього середовища, тому виробництво на заводі є безпечним для людей і довкілля, на підприємстві встановлено найсучасніші світові технології та обладнання, а діяльність ведеться відповідно до всіх регуляторних вимог.

Керівник виробничого комплексу DuPont Pioneer Україна в с. Стасі Володимир Сальніков розповідає про роботу заводу
Керівник виробничого комплексу DuPont Pioneer Україна в с. Стасі Володимир Сальніков розповідає про роботу заводу

«Офіційне відкриття комплексу відбулося в 2013 р., а до його будівництва компанія приступила в 2011 р., інвестувавши загалом більше $50 млн на підтримку розвитку місцевого товарного виробництва насіння кукурудзи та соняшнику і сприяння збільшенню продуктивності й ефективності вирощування цих культур українськими аграріями», — зазначив Володимир Сальніков, проінформувавши також про роботу комплексу, збір урожаю, кондиціонування, систему відслідковування та контролю гібридівта ін.

Про багатоетапний процес «народження» насіння розповів керівник агрономічного відділу DuPont Pioneer Україна Сергій Панченко, детально описавши польове виробництво насіннєвої сировини та процес догляду за посівами, спікер зазначив, що контроль якості насіння здійснюється на кожному етапі виробництва, що забезпечує генетичну чистоту не менше 99,95%.

Керівник агрономічного відділу DuPont Pioneer Україна Сергій Панченко
Керівник агрономічного відділу DuPont Pioneer Україна Сергій Панченко

За його словами, обсяги виробництва насіння компанії DuPont Pioneer ростуть із кожним роком. Одним із факторів успішної діяльності у цій сфері є той факт, що відділ виробництва незалежно контролює увесь цикл виробництва від вибору поля до сертифікації насіння після доробки на заводі. У 2015 р. DuPont Pioneer співпрацювала з 12 господарствами для виробництва насіння кукурудзи та соняшника, а у 2016 р. — із 21.

Директор сільгоспвиробництва «Ісіда-Д» Сергій Переверзєв з учасниками Медіа Клубу
Директор сільгоспвиробництва «Ісіда-Д» Сергій Переверзєв з учасниками Медіа Клубу

«Завдяки спільній роботі з DuPont Pioneer ми врятували наше господарство від економічної кризи. У цьому році ми розпочали працювати у рамках системи, коли господарство не відповідає за генетику, залишивши цю ділянку роботи експертам DuPont Pioneer. В них дуже насичений графік роботи, який розпочинається з 5 ранку, незважаючи на погодні умови... Надійна співпраця з DuPont Pioneer допоможе нам рости з кожним роком і покращувати врожайність», — розповів під час польової зустрічі директор сільгоспвиробництва «Ісіда-Д», з яким співпрацює DuPont Pioneer Україна, Сергій Переверзєв.


Для довідки: Нагадаємо, що Медіа Клуб DuPont Pioneer був заснований у березні 2014 року і є унікальним майданчиком для прозорої комунікації між спікерами компанії та представниками засобів масової інформації. Експерти DuPont Pioneer надають аналіз ситуації на насіннєвому ринку України, відмічають ключові тенденції та інформують про діяльність компанії, ведучи відкритий діалог між бізнесом і суспільством.