Рівнеазот відновив роботу з виробництва мінеральних добрив

05 вересня 2022, 15:25 2598

ПрАТ «Рівнеазот», що входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF, відновило роботу аміачного комплексу потужністю понад 650 т аміаку на добу.

Також розпочався запуск цеху вапняково-аміачної селітри потужністю 1600 т/добу та цеху неконцентрованої азотної кислоти, яка є сировиною для виробництва добрив, потужністю 960 тис. т азотної кислоти на рік. Таким чином, після проведення планових ремонтних робіт на «Рівнеазот» відновлюється повний цикл виробництва мінеральних добрив. Про це йдеться у повідомленні компанії.

Михайло Заблуда, голова правління ПрАТ «Рівнеазот»

Ми розпочали планову сезонну кампанію із запуску ключових цехів. Насамперед ми збільшуватимемо обсяги виробництва ІАС найбільш затребуваного добрива на сьогоднішній день. Подальше відновлення роботи виробничих потужностей залежатиме від кон'юнктури ринку  потужності завантажуватимуться пропорційно до платоспроможного попиту. Не менш важливим фактором діяльності підприємства є доступність сировини  доступність та поточна вартість газу, необхідного для виробництва добрив.

За його словами, рішення про збільшення виробництва ІАС пов'язане із поступовим відновленням сезонного попиту на ІАС, а також із відкриттям нових експортних можливостей. «Будучи частиною холдингу Ostchem, «Рівнеазот» своєчасно та у повному обсязі підготувався до осіннього сезону, щоб забезпечувати українських аграріїв базовими азотними добривами», — зазначив Михайло Заблуда.