Названо оптимальний земельний банк

20 вересня 2020, 12:00 3261

Практика свідчить, що найбільш оптимальний з точки зору керованості та контролю земельний банк — до 30 тис. га.

Про це журналу The Ukrainian Farmer розповів голова ради директорів KSG Agro Сергій Касьянов, пише AgroTimes.

«Наші 28 тис. га угідь — ідеальна площа. Тому працюватимемо над ефективністю — підвищенням урожайності», — додав він.

Сергій Касьянов зазначив, що прийняття закону про обіг сільгоспземель не вплине на плани компанії. Наразі у холдингу займаються поточною діяльністю і вирішенням проблем. А також думають над перспективою, оцінюють ситуацію на ринку, і до 2023 року приймуть виважене рішення.

«Щодо відкриття ринку землі, то я вважаю прийнятий закон зваженим. У ньому враховано багато критично важливих пропозицій, як, наприклад, консолідація землі в одних руках, — додає Сергій Касьянов. — Тепер головне питання — у практичній реалізації положень закону. Наскільки держава, реєстраційні структури, правоохоронні органи не допустять того, щоб недобросовісні люди прикривалися законом в особистих цілях для рейдерства нормальних агровиробників».


Для довідки: KSG Agro — один із провідних агрохолдингів України, європейська інноваційна група компаній, яка працює за принципом вертикальної інтеграції. Акції холдингу включені до лістингу Варшавської фондової біржі. Основною діяльністю компанії є обробка землі та виробництво сільськогосподарських культур, а також виробництво свинини. Починаючи з вересня 2014 року, KSG Аgro реалізує нову стратегію розвитку, згідно з якою компанія розвиває найбільш перспективні проєкти, в першу чергу свинарство, а також рослинництво.