Коронавірус затримує установку зерносховищ на терміналі НІБУЛОНа

21 квітня 2020, 10:27 2232

Перший на Дніпропетровщині потужний річковий перевантажувальний термінал компанії «НІБУЛОН» розпочне свою роботу в червні  с. Мар'янське Апостолівського району.

Як говориться у повідомленні компанії, будівельні роботи йдтуь з дотриманням усіх вимог карантину, який діє в країні.

Так, на сьогодні відрядник закінчив монтувати металоконструкції автомобілерозвантажувача, де уже встановлюється перший пристрій для вивантаження зерна. Висота каркаса робочої вежі перевантажувального термінала сьогодні сягнула позначки в 29 м (із 48 м). Завершує роботи з формування конструкцій повітряних галерей над зерносховищами (ємністю по 5,5 тис. т) та сушарки. Зводяться бункери відходів та кабельна естакада.

«Має уже філія «Зеленодольська» й 6 змонтованих сучасних зерносховищ (чотири по 2,3 тис. т та два по 5,5 тис. т)… На превеликий жаль, у зв'язку коронавірусною пандемією італійське дочірнє підприємство AGI EMEA S.R.L. затримало відправку чергової партії матеріалів, які за контрактом мали б надійти ще до 31 березня. Тому монтаж решти десяти зерносховищ розпочнеться в середині травня, коли матеріали прибудуть на будівельний майданчик», — йдеться у повідомленні компанії.

В компанії зазначили, що продукція транспортуватиметься морем, щоб пришвидшити процес й уникнути додаткових затримок під час перетину кордонів.

Крім того підрядники, що будують вантажний причал довжиною 150 м, закінчили забивати шпунт та взялися за формування міцного фундаменту причальної стінки. 

Також, розпочався монтаж першого потужного технологічного обладнання: двох зерносушарок (Mathews Company, США), бункерних ваг (PRECIA-MOLEN, Бельгія), норій, ланцюгових та стрічкових конвеєрів (Cimbria Unigrain A/S, Данія). Йдуть роботи з прокладання кабельної мережі до основних об'єктів будівництва, а також встановлення фундаментів під освітлювальні опори. На 50% виконано роботи із прокладання внутрішніх мереж водозабезпечення та каналізації. 

Разом з тим на об»єкті закінчили будівництво операторської вагового комплексу, встановлюються автомобільні ваги. Зведено й трансформаторну, де наразі триває монтаж обладнання.  Двоповерховий адміністративно-лабораторний корпус та їдальня готуються до проведення покрівельних робіт. 

«Уже в червні сучасний перевантажувальний термінал філії «Зеленодольська» прийме свою першу партію збіжжя», — зазначили в компанії.