Кернел планує за сезон експортувати 8 млн т продукції

22 січня 2019, 12:16 2117

Компанія «Кернел» експортувала рекордні 4,4 млн т продукції в першому півріччі 2018/19 маркетингового року, що є історичним максимум за всі роки діяльності.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року, експортні обсяги бізнес-сегментів «Кернел» збільшилися на 30%, йдеться у повідомленні компанії.

У планах компанії — подвоїти обсяги до кінця сезону й експортувати 8 млн т продукції.

«Кернел відкрив майже всі ринки, але з року в рік змінюються пропорції імпортних країн і регіонів в силу різних факторів. До першої п«ятірки за обсягами імпорту нашої продукції протягом перших шести місяців 2019 маркетингового року увійшли Нідерланди, Іспанія, Кенія, Китай та Індонезія. Значно збільшились об»єми експорту до країн Східної Африки та Південно-Східної Азії, зокрема в Філіппіни. Водночас проблеми з рівнем води в річках Північної Європи призвели до тимчасового зниження поставок у цей ключовий для нашої компанії регіон», — коментує керівник відділу трейдингу зерна Оксана Карабін

За її словами, у планах компанії підтримувати взятий високий темп і за підсумками сезону у два рази збільшити результат, досягнутий у першому півріччі.

Рекордний урожай соняшника позитивно позначився на сегменті виробництва олії. У цьому сезоні «Кернел» наростив експортні обсяги на 8% — до 777 тис. т. Насамперед зріс експорт олії до Іраку, Індії та Китаю.

 «У цьому сезоні ми зробили акцент не стільки на зміні географії експортних поставок, скільки на переході від FOB продажів, де «Кернел» традиційно закривав більше половини всього попиту з боку мультинаціональних трейдерів»,  — зазначає головний трейдер олії та шроту Андрій Паладій.

Він також зазначив, що продовжується робота з трейдинговою компанією AVERE COMMODITIES S.A. на міжнародному ринку, що дозволило протягом 5 місяців вийти в лідери серед постачальників соняшникової олії на ринках ключових країн.


Для довідки: «Кернел» — найбільший у світі виробник і експортер соняшникової олії, провідний виробник і постачальник сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально-інтегрована структура компанії будується на тісно пов'язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт і внутрішні продажі соняшникової олії; рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг щодо зберігання і перевалювання зерна на елеваторах і в портових терміналах. З 2007 року акції компанії торгуються на Варшавській фондовій біржі. На частку «Кернел» припадає близько 8% світового виробництва соняшникової олії. Свою продукцію компанія постачає до понад 60 країн світу.