Фонд держмайна продав два спиртзаводи

12 жовтня 2022, 19:00 4282

Приватизаційні аукціони з продажу майна спиртзаводів у Львівській та Тернопільській областях відбулись 10 та 11 жовтня.

Про це говориться у повідомленні Фонду державного майна.

Так, 10 жовтня Борщівське МПД ДП «Укрспирт», що у Тернопільській області, приватизували за 17,7 млн грн. Участь у торгах взяли 3 учасники.

Майно Борщівського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт» у Тернопільській області було виставлене на аукціон зі стартовою ціною 13,8 млн грн.

Крім того, 11 жовтня відбувся приватизаційний онлайн-аукціон з продажу окремого майна Вузлівського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт», що на Львівщині.

«Переможна ставка склала 235 млн грн. За право придбання на прозорих торгах змагались 3 учасники. Протягом аукціону вартість продажу зросла у 10 разів — з 23 млн грн стартової ціни», — додали у відомстві.

Після підписання договору купівлі-продажу нові власники отримають актив, до якого входять виробничі та складські приміщення, транспортні засоби та робітниче устаткування. Також  необхідно буде сплатити кошти в розмірі стартової вартості об’єкта на рахунки ДП «Укрспирт» для погашення заборгованостей підприємства.