В Аргентині 75% посівів сої — в поганому і дуже поганому стані

17 березня 2018, 12:00 4514

Близько 75% посівів сої в ключових регіонах виробництва олійної в Аргентині знаходяться в поганому і дуже поганому стані.

До такої ситуації призвела сильна посуха, що зберігається в останні кілька місяців на більшій частині території країни, повідомляє Soybean & Corn Advisor.

Як наголошується, в даний час приблизно на 85% посівних площ фіксується дефіцит вологи в грунті, що може привести до істотного зниження врожайності соєвих бобів.

В даний момент 62% ранніх посівів сої перебувають у фазі наливу бобів і 16% — в стадії зрілості, через що збиральна кампанія повинна початися вже наступного тижня.

Близько 32% пізньої сої в стадії наливу, 6% — зреслості. Пізно посіяна соя в центральній Аргентині отримала дуже мало опадів. Як прогнозується, через низький урожай деякі площі пізніх соєвих бобів можуть бути залишені на полях.

Погіршення стану посівів вже призвело до того, що експерти Зернової біржі Буенос-Айреса в своєму останньому звіті знизили прогноз урожаю соєвих бобів в Аргентині в 2017/18 МР на 2 млн т — до 42 млн т.


Для довідки: ситуація з посухою в Аргентині штовхає вгору ціни на соєві боби в Україні.