Про це йдеться у повідомленні Державного агентства рибного господарства.
Зростання виробництва рибної продукції спостерігалося за такими товарними позиціями:
- філе рибне та м'ясо риби інше (перероблене або не перероблене на фарш), свіжі чи охолоджені — 1 909 тонн (+24% до січня-серпня 2018 року);
- риба морська заморожена нерозібрана — 6 652 тонни (+20,8%);
- філе рибне в'ялене, солоне чи у розсолі (крім копченого) — 812 тонн (+53,5%);
- оселедці солоні — 2 060 тонн (+0,4%);
- лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений (включаючи філе лосося; крім риб'ячих голів, хвостів та черевець) — 358 тонн (+10,5%);
- продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та готових страв із риби) — 1 899 тонн (+16,2%);
- готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи шматочками та страв готових із риби) — 8 976 тонн (+25,9%).
Крім того, протягом восьми місяців 2019 року в Україні вироблено:
- риба сушена і в'ялена — 2 528 тонн;
- риба солона (крім оселедців) — 1 113 тонн;
- риба копчена (включаючи філе; крім тихоокеанського, атлантичного та дунайського лосося та оселедців, а також крім риб'ячих голів, хвостів та черевець) — 2 535 тонн;
- продукти готові й консерви з сардин, сардинели, кільки і шпротів, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) — 8 426 тонн;
- готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) — 1 374 тонни;
- ікра інших риб — 1 813 тонн.