Україна отримала квоту на вилов риби в Атлантиці

29 вересня 2022, 19:00 2934

Організація з рибальства в північно-західній частині Атлантичного океану (НАФО) виділила Україні на 2023 рік національну квоту на вилов морського окуня обсягом 150 т.

Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Звертаємо увагу, що до використання також доступні промислові квоти для груп Договірних сторін, що встановлені за статтею «Інші»: тріска атлантична, морський окунь, жовтохвоста лиманда, атлантична довга камбала, білий американський морський налим, скат, кальмар, вилов яких здійснюється «за олімпійським принципом» без розподілу на національні квоти», — зазначається у повідомленні.

Держрибагентство запрошує зацікавлених суб’єктів господарювання долучитися до здійснення промислу у водах північно-західної частини Атлантичного океану.

Звертатися з відповідними пропозиціями та запитами можна за адресою: 04053, м. Київ, вул. Січових Стрільців, 45-а, e-mail: [email protected]. У разі виникнення додаткових питань — за номером телефону: (044) 484-63-31.


Для довідки: засідання НАФО та її робочих органів відбуваються щороку. Під час заходів обговорюються результати проведення наукових робіт з оцінки запасів водних біоресурсів, питання регулювання промислу у північно-західній частині Атлантичного океану, встановлюються національні квоти вилову водних біоресурсів тощо. Квота виділяється безпосередньо державі-члену, тому судно, що веде промисел за цією квотою, має бути під прапором України.