Рада відправить у відставку Гончарука. Аграрне міністерство відновлять: його очолить Милованов

04 березня 2020, 08:21 2182

Верховна Рада України сьогодні на пожачерговому засіданні розгляне відставку уряду на чолі з Олексієм Гончаруком. Його місце займе Денис Шмигаль.

Про це повідомили AgroPortal.ua джерело в Офісі Прездента.

Зокрема, парламент планує відновити дію аграрного міністерства, яке очолить Тимофій Милованов.

Роман Лещенко і Микола Сольський, які раніше розглядалися на цю посаду, відмовилися, сказав співрозмовник. 

Крім того, у фракції «Слуга народу» на вчорашному засіданні запропонували у новий уряд призначити: міністром соцполітики замість Юлії Соколовської пропонують призначити Марину Лазебну; главою Мінветеранів замість Оксани Коляди призначать Сергія Бессараба; міністром фінансів замість Оксани Маркарової пропонують Ігоря Уманського; МОЗ замість Зоряни Скалецької очолить Ілля Ємець; Міноборони замість Андрія Загороднюка пропонують Андрія Тарана; міністром енергетики замість Олексія Оржеля планують Іван Плачков; мінистром розвитку громад і територій замість Дениса Шмигаля пропонують Олексія Чернишова; міністром економіки замість Тимофія Милованова буде Роман Жуковський; міністром Кабінету міністрів замість Дмитра Дубілета буде призначений Олег Немчинов; МЗС замість Вадима Пристайка очолить Дмитро Кулеба, повідомляє УП. З'явиться: новий віце-прем'єр з ОПК Олег Коростильов; нове міністерство з питань спорту, яке очолить Вадим Гутцайт. Міністр МВС Арсен Аваков залишиться на посаді, але віцепрем'єром з силових питань призначений не буде.

На своїй посаді залишаються: міністром юстиції Денис Малюська; міністр інфраструктури Владислав Криклій; віце-премєр з інформатизації Михайло Федоров; міністр з питань молоді та культури Володимир Бородянській.