Птахофабрику Агромарса закрили через пожежонебезпеку

19 червня 2020, 12:04 2568

Харківську птахофабрику «Курганський бройлер» (входить до складу ТОВ «Комплекс «Агромарс») закрили і опечатали.

Про це  повідомили у Міністерстві юстиції України у відповідь на запит УНН.

Рішення зупинити роботу птахофабрики через її пожежонебезпечність виніс Харківський окружний адміністративний суд ще в листопаді 2019 року, через порушення підприємством низки вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Судове рішення набрало законної сили на початку лютого цього року. Виконавче провадження про закриття птахофабрики відкрите 31 березня 2020 року. З тих пір виконавці намагалися зупинити роботу підприємства.

«До повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, що створюють загрозу життю та здоров'ю людей», — розповіли у міністерстві.

Наприкінці травня роботу птахофабрики було зупинено.

«Державним виконавцем 26 травня 2020 р. за участю представників стягувача — представників Балаклійського РВ ГУ ДСУНС у Харківській області здійснено вихід за місцем знаходження ТОВ «Курганський бройлер», та встановлено, що будівлі ТОВ «Курганський бройлер» знеструмлені з опечатуванням пристроїв відключення джерел електропостачання, про що складено відповідний акт», — йдеться у повідомленні.

Постанова про закінчення виконавчого провадження винесена 3 червня 2020 року.


Для довідки: «Комплекс» Агромарс» — вертикально інтегрований холдинг із замкнутим циклом виробництва (від вирощування зернових культур, виробництва комбікормів, вирощування племінної та бройлерної птиці, до переробки м'яса та його реалізації через власну франчайзингову мережу). Головне виробництво знаходиться в Гаврилівці (Вишгородський р-н Київської обл.). Структура ТОВ «Комплекс Агромарс» також включає: Броварський і Кагарлицький філії, «Бориспільський експериментальний комбікормовий завод», «Київський комбікормовий завод», «Кагарлицький елеватор» та «Курганський бройлер».