IFC схвалила виділення $37 млн на будівництво терміналу в Южному

11 січня 2017, 12:19 2005

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) 9 січня 2017 р. схвалила виділення $37 млн ТОВ «М.В. Карго» на будівництво зернового терміналу в морському торговому порту (МТП) «Южний».

Кредитну угоду очікує підписання сторонами, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як паралельний кредитор, що забезпечує паралельний кредит на таку ж суму, в реалізації проекту братиме участь Європейський банк реконструкції і розвитку.

Будівництво зернового терміналу потужність 5 млн т на рік і причалу № 25 проходитиме в два етапи. Перший етап передбачає будівництво залізничних об'єктів для приймання 4 млн т зерна, зерносховищ, обладнання для сушіння зерна, транспортної мережі ліфтів і конвеєрів, судно-навантажувача для навантаження зерна з потужністю 2 тис. т/год.

Другий етап будівництва терміналу включатиме будівництво потужностей для наливних вантажів, додаткових елеваторів і другого судно-навантажувача, що дозволить збільшити річну потужність об'єкта з перевалювання до 6-8 млн т зерна.


Для довідки: очікується, що проект буде реалізовано і введено в експлуатацію протягом двох років з моменту початку будівництва.