ДПЗКУ отримала перші 60 млн грн відшкодування ПДВ

04 листопада 2016, 15:55 1646

«Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) активно співпрацює з Державною фіскальною службою з питань перевірок достовірності заявленого до відшкодування ПДВ.

За результатами проведеної роботи, у жовтні корпорація отримала перші 60,164 млн грн відшкодованого податку на додану вартість, повідомили в ДПЗКУ.

«Наразі ми посилили співпрацю з ДФС з проведення необхідних перевірок і виправлення недоліків, виявлених під час них. Та враховуючи, що філії ДПЗКУ є майже в кожному регіоні України і тільки в цьому році закупляли зернові більше ніж у 1300 контрагентів, проведення перевірки податковими органами потребує значних зусиль і часу. На сьогодні компанії відшкодовано понад  60 млн грн, проте є підстави очікувати, що результати зустрічних перевірок дадуть можливість найближчим часом отримати більшу частину заявленого до відшкодування ПДВ», — зазначив заступник голови правління ПАТ «ДПЗКУ» Олександр Сень.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі загальні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік.