Даноша вкладе в м'ясопереробний завод €4 млн

12 червня 2017, 11:37 3003

Заплановані інвестиції компанії «Даноша» у відкриття нового м'ясопереробного заводу в Івано-Франківській області можуть скласти €4 млн.

Про це на прес-конференції в понеділок повідомив генеральний директор компанії Крістіан Брокоп, передає «Інтерфакс-Україна».

«Ми ще шукаємо ділянку. Але хочемо почати якомога швидше. Прагнемо почати з забою. Це буде перший крок в нашому новому напрямку, який дасть можливість краще контролювати продукт, що йде до споживача. На першому етапі це будуть напівтуші. Щодо інвестицій у потужності для забою — приблизні очікування складають €4 млн», — сказав він.

За словами гендиректора, пошук ділянки під майбутнє підприємство непростий, оскільки є чіткі законодавчі вимоги і вимоги інвесторів. Площа ділянки, зокрема, має становити 8-10 га, необхідне зручне логістичне розміщення щодо свинокомплексів компанії, відстань від житлових будинків — 500 м, від тваринницьких приміщень — не менш ніж 1 тис. м.


Для довідки: «Даноша» — українська сільськогосподарська компанія, яка належить данським інвесторам та була створена в червні 2004 р. с. Копанки недалеко від міста Калуша (Івано-Франківська область). «Даноша» є сестринською компанією сільськогосподарського підприємства Poldanor S. A. в Польщі.

Маточне поголів'я свиней — 14 тис. голів, загальне поголів'я — 140 тис. голів.