Bunge та Viterra уклали угоду про злиття

14 червня 2023, 09:21 1110

Bunge Limited уклала остаточну угоду про злиття з Viterra Limited разом із деякими афілійованими особами Glencore PLC, Канадською інвестиційною радою пенсійного плану (CPP Investments) та Корпорацією з управління інвестиціями Британської Колумбії (BCI).

Про це говориться у повідомленні Bunge.

Згідно з умовами угоди, яка була одноголосно схвалена радами директорів Bunge та Viterra, акціонери Viterra отримають приблизно 65,6 млн акцій Bunge загальною вартістю близько $6,2 млрд, а також близько $2 млрд готівкою, що становить приблизно 75% акцій Bunge та 25% грошових коштів. У межах угоди Bunge візьме на себе борг Viterra у розмірі $9,8 млрд, який пов'язаний з високоліквідними запасами.

Крім того, Bunge планує викупити свої акції на суму $2 млрд, щоб збільшити приріст скоригованого прибутку на акцію. Bunge має намір розпочати викуп акцій якнайшвидше, за умови дотримання ринкової кон'юнктури та правил Комісії з цінних паперів і бірж США щодо обмежень на торгівлю, і розраховує завершити План викупу не пізніше, ніж через 18 місяців після закриття угоди. Акціонери Viterra володітимуть 30% акцій об'єднаної компанії після закриття угоди і приблизно 33% після завершення плану викупу.

«Завдяки розширеній глобальній мережі диверсифікація діяльності об'єднаної компанії за географічними регіонами, сезонними циклами та культурами збільшить можливості управління ризиками та підвищить стійкість. Разом організації, що взаємно доповнюють одна одну, отримають переваги від більш диверсифікованих можливостей, більшої операційної гнучкості в ланцюгах постачання та переробки олійних та зернових культур, більших ресурсів та об'єднаних здібностей співробітників для впровадження інновацій та надання послуг клієнтам у будь-якому середовищі, створюючи цінність для всіх зацікавлених сторін», — пояснили в компанії.