Міністерство охорони здоров«я затвердило максимально допустимі рівні (МДР) вмісту хлорпірифосу та хлорпірифос-метилу у сільськогосподарській продукції та харчових продуктах.

Про це йдеться в оприлюдненому наказі МОЗ № 960 від 18 травня 2021 р.

«Затвердити максимально допустимі рівні (МДР) вмісту хлорпірифосу та хлорпірифос-метилу у сільськогосподарській продукції та харчових продуктах в кількості 0,01 мг/кг (мг/л)», — сказано у документі.

Згідно зі змінами до Гігієнічних нормативів і регламентів безпечного застосування пестицидів і агрохімікатів, норма стосується зерна хлібних злаків, цукрових буряків, яблук та яблучного соку, соєвих бобів, соєвої олії, ріпаку, ріпакової олії, сорго, соняшнику, соняшникової олії, кукурудзи, кукурудзяної олії. 

N.B. Хлорпірифосовий досвід України: заборонити не можна залишити

Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 3 червня 2021 р. за № 743/36365 та набирає чинності з 1 січня 2022 року.

Мультимедіа