Податківці вилучили «незаконного» зерна на 77 млн грн

09 червня 2017, 17:42 1882

Співробітники податкової міліції головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві розкрили схему незаконного експорту сільськогосподарських товарів.

Як повідомили у прес-службі ДФС, в результаті дій податківців накладено арешт на кукурудзу та пшеницю загальною вагою 17,8 тис т і вартістю 77,3 млн грн.

В рамках проведення операції «Рубіж-2017» співробітники ДФС встановили, що товар, який планувалося експортувати, закуповувався на території України за готівку без відображення операцій в податковому та бухгалтерському обліку. Надалі брокерські компанії з використанням реквізитів фіктивних підприємств здійснювали митне оформлення даних товарів в режимі «експорт». Реквізити одного підприємства використовувалися в зазначених операціях не більше одного-двох місяців, податкова звітність до податкової інспекції не подавалася, чи подавалася з нульовими показниками, а валютні кошти від компаній нерезидентів на рахунки компаній не перераховувалися.

«Дії зловмисників завдали державному бюджету збитків у вигляді несплачених податків на суму понад 31,3 млн грн», — підрахували у ДФС.

В результаті оглядів, проведених в Одесі, було накладено арешт на понад 5 тис. т пшениці і майже 4 тис. т кукурудзи, вартістю 36 млн грн. В ході подальших слідчих дій на території зернового терміналу в Миколаївській області також було проведено огляд, за результатами якого виявлено та накладено арешт на 8,8 тис. т кукурудзи врожаю 2016 року вартістю близько 41,3 млн грн.