Viterra віддала ДПЗКУ на переробку 2 тис. т пшениці. Борошно піде населенню

12 березня 2022, 10:10 1156

Компанія «Вайтерра Україна» (Viterra) надала АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» 2 тис. т пшениці для переробки на потреби мирного населення.

Про це йдеться у повідомлення ДПЗКУ.

«Борошно, яке буде перероблене на потужностях АТ «ДПЗКУ», буде направлено як гуманітарна допомога в регіони, які найбільше постраждали від російської агресії», — говориться у повідомленні.

Генеральний директор компанії «Вайтерра Україна» Володимир Балан зазначив: «Жахливо бачити зростаючу кількість жертв серед мирного населення України. Від імені нашої компанії виражаю глибокі співчуття у ці важкі часи. Наша компанія може надати допомогу Україні, щоб запобігти можливій гуманітарній кризі». 

Наразі ДПЗКУ координує логістичний процес доставки пшениці, переробляє на своїх потужностях та доставляє борошно в регіони, які найбільше постраждали від війни.


Для довідки: «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові та круп'яної заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік. Корпорація має в своєму складі два власні річкові термінали (Голопристанський і Великолепетиський елеватори) з можливістю перевантаження зерна на водний транспорт. На всіх переробних підприємства ДПКЗКУ впроваджена система управління безпекою виробництва харчових продуктів ISO 22000: 2005 НАССР.

«Вайтерра Україна» є дочірньою компанією группи Viterra та присутня в Україні з 1996 р. Viterra є одним із лідерів світового ринку закупівель та поставок сільськогосподарської продукції.