Viterra і Bunge домовляються про злиття

26 травня 2023, 11:55 1369

Зернотрейдери Viterra та Bunge Ltd. ведуть перемовини про злиття.

Про це Reuters повідомило джерело, знайоме з цим питанням.

Співрозмовник зазначив, що немає впевненості в тому, що Viterra зможе досягти згоди щодо умов угоди. Структура угоди обговорюється обома сторонами.

«Будь-яка угода буде ретельно вивчатися регуляторами, оскільки торгівля основними продуктами харчування, такими як пшениця, кукурудза та соя, вже сконцентрована між Bunge та трьома іншими великими гравцями, що викликає глобальне занепокоєння з приводу продовольчої безпеки», — пише видання. 

Bunge минулого року була найбільшим експортером кукурудзи та сої з Бразилії, а Viterra була третім за величиною експортером кукурудзи та №7 за обсягами постачань сої.

Злиття з Viterra також збільшить доходи Bunge ($67,2 млрд у 2022 році), наблизивши їх до конкурента Archer-Daniels-Midland Co, чиї продажі минулого року склали майже $102 млрд. Компанії Viterra угода надала б доступ до експортних терміналів у США.

Акції Bunge закрилися 25 травня на тритижневому максимумі в $93,61 (капіталізація компанії приблизно $14 млрд). Акції Glencore, до структури якого входить Viterra, впали на 0,7%.