Вінницька Агропромгрупа змінила власників

03 липня 2016, 11:50 3752

У «Вінницької аграрно-промислової групи» з'явилися нові власники. Про це свідчить інформація, яка розміщена в інформаційно-аналітичній системі YouControl.

Станом на 2 липня 2016 р 80% частки в компанії (27,2 млн грн — внесок в статутний капітал) тепер належить «Епіцентр К» (27,2 млн грн), ще по 10% (по 3,4 млн грн ) — «ЮНАР холдинг ЛТД» і «Нива і К».

Керівником агрохолдингу як і раніше є Володимир Барцесь. Але в списку кінцевих бенефіціарів з'явилися Галина Герега і Тетяна Суржик, які також є співвласниками мережі «Епіцентр К».

При цьому, як повідомили в Антимонопольному комітеті України, покупка компанією «Епіцентр К» «Вінницької Агропромгрупи» була здійснена без відповідного дозволу АМКУ, за що на покупця накладено штраф в 170 тис. грн. Дозвіл вже видано.


Для довідки: «Вінницька аграрно-промислова група» створена в 2009 р, але фактично діяльність розпочала ще в 2005 р. Незалежні в той час підрозділи обробляли 2 тис. га землі. Зараз земельний банк становить близько 50 тис. га, розташованих у Вінницькій та Хмельницькій областях. Діяльність зосереджена на вирощуванні зернових і технічних культур (озимі, ярі пшениця і ячмінь, озимий ріпак, соняшник, кукурудза, сорго). Деякі підприємства холдингу займаються розведенням ВРХ, свиней.

Нагадаємо, в березні Володимир Барц, який раніше був власником групи, заперечив чутки про можливість її продажу.