Молочний кооператив на Тернопільщині робить ставку на кисломолочні й адигейські сири

22 вересня 2025, 07:20 211

У Шумській громаді на Тернопільщині вже понад п'ять років функціонує сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Людвищенська перлина».

Кооператив спеціалізується на виготовленні молочної продукції. До нього входить 17 учасників, які щомісяця виготовляють близько 16 т молока.

Спочатку господарі лише збирали молоко і здавали його на переробні заводи, однак згодом викупили будівлю та придбали сучасне українське обладнання — пастеризатор-сировиготовлювач на 300 літрів, охолоджувач молока, сепаратор та інше.

Сьогодні кооператив самостійно переробляє молоко та виготовляє кисломолочні й адигейські сири. Продукцію реалізують на місцевих ринках і поступово виходять у торговельні мережі.

У планах — розвивати діяльність далі, оформити кооператив як виробничий, збільшити обсяги переробки та асортимент продукції. 


Джерело фото: Тернопільська ОВА // Facebook