В Україні запускають «пілот» по спрощенню роботи з касовими апаратами

17 червня 2018, 09:21 6302

Кабмін підтримав проект постанови «Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій».

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету міністрів, повідомляє «Укрінформ».

«Ми пропонуємо спростити саму систему реєстрації того, що є на сьогодні, а по-друге, ми хочемо залучити інновації до цієї сфери. Телефони, планшети — це мабуть найкращий реєстратор, який підприємець повинен використовувати. Будуть нові сучасні програмні комплекси, буде низька вартість, буде простота у використані. Ми беремо на себе зобов'язання, що реєстрація буде відбуватись за один крок та за один день виключно на підставі заяви без будь-яких додатків. Заява ця буде за спрощеною формою, і найголовніше, що це програмне забезпечення буде інтегруватись з будь-яким іншими програмним забезпеченням», — сказала в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова.

Вона зазначила, що пілотний проект запускається для того, аби протестувати ці технології і згодом мати можливість виправити якісь неточності, які можуть бути в період тестового режиму.

Маркарова також наголосила, що ті касові апарати, які є на сьогодні у бізнесу, використовуються більше в негативному сенсі, оскільки наявна система сама відвертає багато в чому підприємців від того, щоб прагнути їх використовувати: це і висока вартість самих апаратів, і складність процедури реєстрації такого апарату.