Торговий сервіс UAgro ввійшов до складу Даталаб Агро і відновив роботу

08 червня 2017, 08:00 2646

Український торговий сервіс для покупців і продавців аграрної продукції UАgro.ua увійшов до складу групи компаній «Даталаб Агро» (Швейцарія).

Про це AgroPortal.ua повідомила прес-служба групи.

Як зазначається, UAgro допомагає більш ніж 7000 фермерів успішно торгувати онлайн, а понад 1000 дистриб’юторів і трейдерів мають можливість просувати свої послуги і знаходити клієнтів або продукцію для збуту.

«Для прикладу, фермер публікує оголошення-запит на закупку матеріалів з певною вартістю або пропонує збут своєї продукції, наприклад зерна. База даних сайту оброблює запит і представляє список варіантів і контактів. Таким чином, фермер знаходить товар з бажаною ціною, зменшуючи витрати часу на закупівлю засобів, таких як добрива, хімія або насіння, в той самий час він має змогу продати свою продукцію на он-лайн ринку, виставляючи власні умови щодо ціни і доставки», — розповідають в компанії.

Сайт є безкоштовним для фермерів, а трейдери і дистриб'ютори платять щомісячну абонентську плату за користування. Для фермерів, які не користуються інтернетом і ПК, діє спеціальний кол-центр, який сприяє взаємодії з цим сегментом.

Очікується, що співпраця обох компаній буде сприяти підвищенню якості обслуговування гравців аграрного ринку, а також розвитку торгової платформи UAgro у всіх країнах, в яких присутня «Даталаб Агро». При цьому UAgro залишиться незалежним підрозділом у складі групи «Даталаб Агро».

«Після довгих переговорів і повного due diligence ми раді оголосити, що знайшли парнера, який не тількі фінансово підтримає компанію UAgro, а і надасть значну маркетингову підтримку і зв'язки у світі як телекому, так і сільського господарства. Внаслідок дефіциту капіталу в грудні 2016, ми змушені були тимчасово припинити роботу сайту, і зараз раді оголосити про відновлення його роботи», — прокоментував генеральний директор UAgro Євген Вдовін.

Генеральний директор «Даталаб Агро АГ» Андрій Мертель, зі свого боку, зазначив, що стратегічне значення електронної торгівлі для агропродовольчої галузі зростає, і «з підключенням до торгової платформи ми можемо розробити цікаву автоматизацію і сервіси, які полегшить щоденну роботу українських (і інших) аграріїв».


Для довідки: «Даталаб Агро» є провідним постачальником цифрових агротехнологій зі штаб-квартирою в Пфеффіконі (Швейцарія) і працює на території всього Європейського союзу, а також має представництва в ЄС і СНД. «Даталаб Агро» почала свою діяльність як розробник програмного забезпечення для планування ресурсів аграрного господарства і на даний час є світовим лідером в області професійних систем управління для великих господарств. У доповнення до розробки програмного забезпечення для аграрного сектору «Даталаб Агро» є технічним партером з обслуговування і обробки даних для провідних телекомунікаційних компаній на ринках, на яких компанія оперує.