На Миколаївський КХП чекає масштабна реконструкція

16 листопада 2016, 11:37 2919

Група Оrexim у серпні 2016 р. придбала «Миколаївський комбінат хлібопродуктів» та має намір провести там масштабну реконструкцію.

Про це в інтерв'ю виданню «Порти України» розповів генеральний директор групи Сергій Присяжнюк.

За його словами, планується додати до наявних бетонним ємностей в 62 тис. т одноразового зберігання ще 90 тис. т.

«Маючи сукупні потужності зі зберігання на рівні 150 тис. т, ми плануємо з них 30 тис. т використовувати для роботи зі шротом, макухою, які сьогодні достатньою мірою затребувані на ринку. В цілому потужності терміналу складуть 1,5-2 млн т на рік. Проект передбачає будівництво транспортної галереї до 10-го причалу Миколаївського морського торгового порту, встановлення там потужної суднонавантажувальної машини», — уточнив Сергій Присяжнюк.

Він зазначив, що в 2015 р. вантажообіг всіх стивідорів групи перевищив 4 млн т. Із запуском після реконструкції «Миколаївського комбінату хлібопродуктів» сукупний вантажообіг може вирости до 5,5-6 млн т.

Крім зернового напрямку, реконструюють також два потужні млини комбінату, які здатні давати на добу по 250 т борошна.

«Ми їх зараз обстежуємо, реконструюємо, щоб можна було стабільно виробляти до 10-15 тис. т борошна на місяць», — сказав Сергій Присяжнюк.


Для довідки: група Оrexim розпочала свою діяльність у 2004 р. із трейдингу. Зараз серед напрямків її роботи — стивідорна діяльність, агентські, експедиторські, фрахтові, буксирні послуги, автомобільні вантажні перевезення, стафіровка контейнерів, митне оформлення вантажів та ін. Основним активом групи є термінал «Евері».