Монсанто купує европейську компанію VitalFields

22 листопада 2016, 17:31 2166

Climate Corporation, підрозділ компанії «Монсанто», оголосила про придбання VitalFields — європейської компанії, що займається розробкою програмного забезпечення для управління сільським господарством, з головним офісом у Естонії.

Команда VitalFields приєднається до Climate Corporation для спільної роботи над поширенням провідних цифрових технологій серед фермерів світу, повідомили в «Монсанто».

«Нашою метою у Climate Corporation є створення однієї централізованої платформи цифрового сільського господарства, яка надасть фермерам інструменти, необхідні для оптимізації їхньої роботи, — говорить генеральний директор Climate Corporation Майк Штерн. — VitalFields побудувала успішний бізнес, що охоплює кілька країн Європи, і ми бачимо, як їхні цифрові інструменти можуть доповнити пропозиції нашої платформи Climate FieldView у майбутньому. Це придбання є першим виходом Climate Corporation на європейський ринок, і ми із задоволенням очікуємо на співпрацю з VitalFields з розширення та вдосконалення їхніх нинішніх інструментів, щоб допомогти фермерам максимізувати прибуток з кожного гектара».

Згідно угоди, інструменти VitalFields залишатимуться у продажу в Європі. Climate Corporation планує розширити базу користувачів VitalFields, щоб допомогти аграріям Європи отримувати аналітичну інформацію про поля та використовувати польові дані для збільшення продуктивності.


Для довідки: платформа Climate FieldView офіційно розпочала роботу в 2015 р. Сьогодні вона охоплює понад 95 млн акрів землі у США і Бразилії та залучила до використання цифрових інструментів Climate Corporation понад 100 тис. фермерів США.