Аграрний фонд змінив умови співпраці зі страховиками

14 січня 2020, 09:52 2046

ПАТ «Аграрний фонд» в рамках оголошеного процесу оптимізації та трансформації бізнес-процесів змінює принцип роботи зі страховими компаніями.

Як говориться у повідомленні компанії, зокрема, скасована дія наказу №37 від 13 квітня 2015 року, яким затверджені загальні кваліфікаційні вимоги до страхових компаній, які мають намір співпрацювати з «Аграрним фондом» у галузі комплексного страхування посівів врожаю сільськогосподарських культур.

«Вважаємо даний наказ таким, що не відповідає ринковим відносинам та створює бар»єри для доступу кваліфікованим учасникам ринку агрострахування до співпраці з фондом. Більшість норм даного наказу було запозичено з розпорядження Нацкомфінпослуг про Затвердження ліцензійних умов провадження страхової діяльності. Ми не є ліцензійним органом і повторна подача нам десятків документів для акредитації є абсолютно неприйнятною та не відповідає стратегії Кабінету міністрів, направленій на максимальну прозорість бізнес-процесів у всіх державних компаніях» — зазначив в.о. голови правління ПАТ «Аграрний фонд» Іван Баришев.

Співпраця на весняну форвардну компанію 2020 року розпочата з двома лідерами на ринку агрострахування — СК «PZU Україна» та СК «ARX» (раніше СК «АХА Страхування») на умовах співстрахування.

«Основними критеріями, якими керувався ПАТ «Аграрний фонд» при виборі партнерів по страхуванню стали: відкрита фінансова звітність даних компаній; прозорість бізнес процесів, досвід в агрострахуванні та беззаперечна репутація; до уваги були взяті показники компаній по добровільному страхуванню сільськогосподарської продукції за 9 місяців 2019 року, які і стали визначальними критеріями відбору партнерів», — підсумували у компанії.


Для довідки: ПАТ «Аграрний фонд» — один з провідних операторів агропромислової галузі України. Підприємство засноване в 2013 році, власником 100% акцій товариства є держава. Основний вид діяльності — закупівля зернових за форвардними контрактами, продаж мінеральних добрив.