У селі Шепіт на Івано-Франківщині подружжя Миколи Матійчука і Світлани Олексюк заснувало бренд Gregit.UA. На виробництві сушать м’ясо не лише з традиційних свинини, курятини чи яловичини, а ще із конини та баранини.
Частину сировини сім’я має свою, зокрема баранину, решту — закуповують у місцевих мешканців або ж у фермерів регіону.
Найбільш затребуваною є баранина, адже період її переробки припадає тільки на осінь, і там найменше відбірного м’яса. Але дуже популярна і конина. Вона має свій екзотичний солодкуватий смак, що є цікавим для туристів.
Ковбаса з баранини від Gregit.UA входять до «Неймовірної крафтової торбини» — платформи, де об'єднані українські виробники крафтової продукції.
Джерело: Сніданок з 1+1 // YouTube