Участь українських сирів у наймасштабнішому сирному конкурсі світу — World Cheese Awards — стала справжнім святом для гурманів і можливістю розкрити Україну через її неповторні смаки.
Сім унікальних сирів від українських виробників — сироварень «Гарбузовий Рай», «Lel`», «Будз Баран», «Winetime» та «Зінка» — доповнили авторські поєднання від Оксани Чернової — сирної експертки, засновниці ProCheese Академії та судді WCA. Сирні пейринги, створені нею, знайомили учасників та гостей з усіх куточків світу з історією, традиціями та натхненною працею українських сироварів.
Оксана Чернова особисто спілкувалася з гостями й ось які враження в них викликав український дегустаційний стенд.
Цей захід став більшим, ніж сирна дегустація. Це міст, що з’єднує культури та розповідає світу про Україну через кулінарне мистецтво. Українські сировари ж продовжують дивувати світ смаком сирів та стійкістю бізнесу.
Для довідки: цього року виробники сиру з України завоювали 8 нагород, що стало ще одним кроком до зміцнення позицій українського сироваріння у світі.
Організація участі українських сирів у WCA стала можливою завдяки підтримці Швейцарії в межах швейцарсько-української програми Quality FOOD Trade Program та сприянню Ukraine-Moldova American Enterprise Fund. Офіційними організаторами участі українських сирів у конкурсі є Ardis Group.
Джерело фото: ProCheese