За словами Дмитра Скорика, всі фрукти для йогуртів заготовляють самі в теплий період року. Вони не піддаються тривалому варінню, зберігають свої первинні властивості, додавання цукру — мінімальне. Особлива увага надається маслу та топленому маслу.
«Наше масло виготовляється з пастеризованих вершків, ми з нього робимо масло гхі або топлене. Гадаю, багатьом відомо, що неможливо стопити масло, якщо в ньому є сторонні домішки на кшталт маргарину — нічого не вийде. Ще декілька слів про окремий напрям нашої роботи — сироваріння. Наші сири, як і вся продукція, крафтові. Щоб опанувати технологію їх виготовлення, я неодноразово брав участь у майстер-класах італійського сировара Сімоне Манфредіні. Наразі маємо в асортименті 5 видів твердих сирів та бринзу», — зазначає Дмитро Скорик.
Вся необхідна сировина для виробництва закуповується в двох селах — в місцевих господарствах.
Сьогодні на підприємстві виготовляють понад 20 найменувань молочної, кисломолочної продукції та сирів. У топ-продажу — сметана, ряжанка, грецький йогурт, масло та топлене масло, кефір і біфідойогурт. Але є й більш «екзотичні» продукти — мацоні, ацидофілін, десерти на основі грецького йогурту з додаванням фруктово-ягідних джемів, йогурти з додаванням консервованих фруктів, крем-ірис.
Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua