У Нижньому Селищі на Закарпатті переселенець із Луганська Артем Зуборєв відкрив млин, де на кам’яних жорнах за автентичними технологіями виготовляє органічне цільнозернове борошно. Такий млин ще називають піклярня.
На Закарпатті Артем познайомився із французом Орестом Дель Солем, який кілька років тому переїхав до України із Парижа та відкрив екоферму «Зелений гай».
«Почав розбиратися у новій сфері, вона мене зацікавила. Цей млин у нас французький, сам по собі він електричний, але має кам’яні жорна, як у давні часи. Це дуже великий плюс, адже так ми отримуємо повністю органічну продукцію. Зерно не піддається жодному термічному чи хімічному впливу, тож маємо продукцію найвищої поживної якості», — розповідає Артем.
Для млина використовується органічне зерно від виробника. Готове борошно купують пекарні у Львові та Хусті.
Джерело фото: Varosh