Буряк
За кольором буряк буває від темно-бордових до фіолетових плодів. До складу буряка входить багато різних вітамінів і корисних елементів, а головне, що під час термічної обробки вони не руйнуються і не втрачають своїх поживних властивостей.
Баклажан
Баклажан містить клітковину, вітаміни С, В1, В2, В5, РP, калій, кальцій, фосфор, залізо, магній і натрій. Вживання цього овоча знижує холестерин, виводить токсини з організму, покращує роботу серця, знімає набряки.
Фіолетова картопля
Цей сорт картоплі містить в чотири рази більше антиоксидантів, багато вітамінів, мінералів, антоціанів, які надають картоплі цей відтінок. Фіолетові коренеплоди загальмовують процеси старіння, зміцнюють імунітет, покращують зір, покращують еластичність судин.
Червонокачанна капуста
Цей вид капусти дозріває пізно, а тому в ній набагато більше корисних речовин. У червонокачанної капусти багато антоціанів, регулярне їх вживання нормалізує процес кровотворення, роботу нирок, щитоподібної залози.
Фіолетова цвітна капуста
Ця капуста — ще одне джерело антоціанів. Вживання кольорових суцвіть запобігає хворобам серця і кровоносної системи, забезпечує запасом вітаміну С, клітковиною, вітаміном А, фолієвою кислотою, кальцієм, калієм і селеном.
Морква
Фіолетові сорти моркви містять більше антоціанів і мають сильні антиоксидантні властивості. Овоч нормалізує рівень холестерину, знижує тиск, покращує кровообіг і має протизапальний ефект.
Лохина
Колір лохина має насичений синьо-фіолетовий. Цю ягоду відносять до категорії суперфудів, вона регулює роботу серцево-судинної системи, покращує роботу мозку, уповільнює старіння, допомагає роботі кишечника. Свої корисні властивості лохина зберігає і після заморозки.
Інжир
В інжирі містяться вітаміни A, B1, B2, B6, C, безліч мінералів і антиоксидантів. У сушених плодах кількість корисних речовин зростає в 3 рази на 100 грамів продукту. Інжир допомагає травленню, виводить зайву рідину з організму, допомагає роботі серця і судин.
Ожина
У ожини глибокий синьо-чорний колір. Ця ягода вважається дуже корисною, вона допомагає регенерації клітин крові, поліпшує обмін речовин, зміцнює судини, виводить з організму солі важких металів.
AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua