Зернопереробка України: гравці ринку шукатимуть шляхи розвитку

07 жовтня 2022, 10:35 2639

Міжнародна бізнес-конференція «Український хліб, крупи, борошно та макарони на шляху до ЄС» відбудеться 27-29 жовтня у м. Львів.

В ході заходу планується зібрати понад 200 топменеджерів та власників борошномельних, круп’яних, хлібопекарських підприємств та виробників макаронних виробів, ключових фахівців галузі та представників компаній-постачальників продукції, обладнання й технологій, говориться у повідомленні організаторів — ГС «Борошномели України», Всеукраїнська асоціація пекарів, Львівська ОВА.

Зазначається, що у заході братимуть участь власники та топменеджмент зернопереробних підприємств, хлібопекарської галузі, представники роздрібних мереж України та Європи, провідні експерти зернового ринку та AgriFood України і світу, імпортери товарів групи «Зернова бакалія», представники влади та галузевих об’єднань, постачальники обладнання і технологій та інші учасники агропромислового та суміжних секторів.

«Кілька останніх сезонів для аграрного бізнесу в цілому та зернопереробного зокрема були вкрай непередбачуваними. Карантинний період змінився на воєнний стан. І якщо до складнощів, з якими зіткнулися із запровадженням локдауну, бізнес вже пристосувався, то виклики воєнного 2022-го знов змусили переглянути налагоджені процеси і умови роботи в секторі.

Незважаючи на обмежений експорт зерна, на ринку лишається гострою конкуренція між борошномелами та трейдерами за якісну сировину, що справляє вплив на закупівельні ціни. Додалась вартісна та напружена логістика, зміна географічних напрямів та транспортних каналів збуту до європейського. Зернопереробна галузь продовжує трансформуватися під тиском факторів. Складна ситуація вимагає від учасників ринку рішень, пов’язаних як із забезпеченням продовольчої безпеки України, так і з налагодженням зовнішньої торгівлі», — пояснюють організатори причини проведення конференції.

Основні теми:

  • Поточний макроекономічний стан України та його перспективи;
  • Ринок зернової сировини: що маємо та чого чекати?
  • Які виклики ставить перед виробниками зернових продуктів внутрішній ринок?
  • Можливості українських зернових продуктів на ринках ЄС;
  • Стратегія виходу на європейські торговельні мережі в форматі «Приват лейбл»;
  • Досвід, вдалі кейси та стратегії виходу на європейський ринок;
  • Що слід зробити, щоб стати конкурентним на європейському ринку?
  • Чи можливо подолати існуючі логістичні складнощі в торгівлі?
  • Програми співпраці WFP з українськими переробниками зерна.

Бізнес-тур «Ознайомлення з сучасним виробництвом борошна та хліба на підприємствах Польщі» (окрема програма на 28-29 жовтня буде опубліковано додатково).

Спікери:

  • Олександр Гайду, голова Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики (TBC);
  • Олег Устенко, радник Президента України з економічних питань;
  • Тарас Висоцький, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України;
  • Олександр Жемойда, директор Департаменту багатосторонніх та двосторонніх торговельних угод Мінекономіки України;
  • Родіон Рибчинський, директор спілки «Борошномели України», голова правління ГО «Укрхарчопром», експерт зернового сектору ФАО ООН, к.т.н;
  • Марина Забарило, директор споживчої панелі Consumerscan, GFK Ukrаine;
  • Євген Моцний, комерційний директор ТОВ «Сквирський КХП» (ТМ «Сквирянка»);
  • Олександр Тараненко, президент Всеукраїнської асоціації пекарів;
  • Владислав Аверченко, генеральний директор «Концерну Хлібпром»;
  • Дмитро Романів, представник FAO/ЄБРР;
  • Олег Онищенко, менеджер з технічних та презентаційних питань компанії  «СЖС-Україна»;
  • Дмитро Жигунов, доктор технічних наук, завідувач кафедри технологій переробки зерна, ОНАХТ;
  • Андрій Друзяка, незалежний експерт зернового ринку України та світу;
  • Олександр Бондарчук, директор «Штерн Україна» (представництво Muhlenchemie в Україні);
  • Андрій Шаран, кандидат технічних наук, директор «Бюлер Україна».

Місце проведення: Premier Hotel Dnister****, вул. Матейка, 6, м. Львів.

Вартість реєстраційного внеску для одного учасника 10 тис. грн, €250 включає отримання всіх інформаційно-практичних матеріалів конференції, візитки учасників, розміщення візитки компанії, кава-брейки, обід, фуршет, неформальне спілкування.

Реєстрація обов’язкова за посиланням  або на сторінці заходу.

Щодо питань участі, розміщення реклами, виступу з доповіддю можна звернутись до координаторів: Святослав Ткаченко, +38(063)357 73 59, [email protected]; Родіон Рибчинський, +38 (067) 634 26 16 [email protected].