Вузьке міжряддя — наступний тренд розвитку сільського господарства

15 вересня 2023, 14:50 6148

Джерело фото: AgroPortal.ua

Кліматичні зміни та зростання резистентності до гербіцидів спонукають фермерів висаджувати ріпак і сою з шириною рядку 25 см і менше. Особливо ефективним такий підхід є на важких ґрунтах. До цього методу посіву часто вдаються органічні виробники, а також виробники насіння.

Про це розповів представник компанії HORSCH Андреас Богнер під час «Днів поля» у Німеччині.

«В умовах органічного виробництва борона часто не справляється з просапуванням, тоді висівають подвійні, але вузькі ряди зернових. З вузьким міжряддям сіють не лише зернові. На практиці ми також помічаємо, що так починають вирощувати й інші культури, зокрема ріпак і сою», — пояснив Андреас Богнер.

Під технологію вузького міжряддя HORSCH пропонує просапні агрегати з шириною міжряддя 25 см, а також штригельні борони. Серед останніх компанія представила новинку — Сura 18 ST. Це причіпна борона робочою шириною захвату 18,20 м, яка в модельному ряді зайняла місце між Cura 15 ST та 24 ST. Максимальна висота рами 450 мм дозволяє обробляти навіть досить високі посіви. Тому машина може використовуватися в господарствах з гібридним або органічним сільським господарством. Для неї достатньо мати невеликий трактор потужністю 160 к.с.

У компанії  HORSCH відзначають, що машина добре підходить для обробітку посівів зернових. Борона стане в нагоді насіннєвим господарствам, що прагнуть отримати зерно високої якості, і, наприклад, коли паралельно з боронуванням потрібно вносити азот. Інший спектр застосування у — традиційних господарствах, коли існує резистентність до гербіцидів.


Світлана Цибульська, AgroPortal.ua