Продають те, що ще не виросло. Як обвалюється ринок спаржі на старті сезону
Фермери з Житомирщини Олена та Сергій Панчуки розпочали збір спаржі. Ціна реалізації зросла порівняно з минулим роком, кілограм коштує 400 грн.
Про це вони розповіли в коментарі AgroPortal.ua.
Водночас консультант із вирощування та зберігання аспарагуса Павло Булгаков констатує, що ринок спаржі не сталий, самі споживачі не дуже розуміють, чого хочуть. Але є певні стандарти, яких великі виробники намагаються дотримуватися: гарно сформовані пучки, свіже зрізання, відсутність жорстких волокон тощо. Така продукція і коштує, відповідно, більше.
За його словами, минулого року в пік ціна провалювалася до 220 грн/кг у гуртовій закупівлі, однак уроздріб трималася на рівні 400 грн/кг.