У Ardis Group зберегли виробництво сирів на запланованому рівні

26 березня 2023, 11:15 1463

Молочна промисловість, як одна з провідних галузей сільського господарства, через війну переживає свої найскладніші часи. Попри обстріли, скорочення поголів’я, руйнування господарських будівель, аварійні відключення світла й загрозу для життя працівників — більшість українських виробництв оговталися та продовжили свою діяльність.

«Молочній майстерні» компанії Ardis Group вдалося зберегти виробничі потужності, щоб виробляти достатню кількість сирів для внутрішнього ринку та українських споживачів.

Про це розповів директор виробництва Ardis Group Олександр Українець.

Перш за все, варто сказати, що найголовніші уроки виживання виробництво «Молочна майстерня» пройшло ще навесні, тому вся команда станом на зараз є загартованою та завжди готовою до нових викликів. Швидка адаптація та підлаштування під обставини врятували нас у лютому, тому з відключеннями світла ми також змогли налагодити свою роботу без суттєвих втрат. Головним викликом для нашої команди залишалось питання: «Як виготовляти продукцію в тій кількості, в якій першочергово було заплановано». Тому довелося регулювати процес виробництва під графіки, адже основна задача для нас — це не зірвати плани: виготовити й доставити продукцію вчасно і в повному обсязі.

Постійне надходження електроенергії — обов’язкова умова для збереження сировини, а у перші блекаути не було світла по півтора дні. Олександр Українець розповідає, що довелося налаштували виробництво під графіки відключень і працювати за графіками як 4/2, так і 2/2, перепрацьовувати, але виробляти продукцію якісно. 

«Для того, щоб зменшити будь-які ризики продукції залишатись у неконтрольованому середовищі, нам вдалося оперативно відправляти її до клієнтів та не залишати на складі. А з надлишків молока було налагоджено виробництво масла»,  розповідає директор виробництва.

Також довелося пристосовуватись до графіків вимкнень електропостачання, наприклад, з постачальниками молока — було погоджено такий графік надходжень, який дозволяв викачати і обробити сировину та помити машину. Тобто прийом переносили на ті години, коли є світло, й кожного разу, коли графік змінювався, відповідно і змінювалися години надходження молока.

До речі, молоко для виготовлення продукції вже 4-й рік постачає ТзОВ «Промінь», ТзОВ «Нива», а з Обухівським молокозаводом і деякими постачальниками Ardis Group співпрацює вже 10 років.


Для довідки: Ardis Group — українська структурована група компаній, що працює на ринку більше 24-х років. Займається імпортом, виробництвом сирів та впроваджує сирні сервіси. Завдяки цій компанії українці відкривають для себе нові сирні смаки й поєднання.