Якщо говорити про гіркоту, то найбільша концентрація гірких сполук міститься в насінні та шкірці. Саме тому господині перед приготуванням їжі зазвичай замочують баклажани у воді з сіллю або додають у воду лимонну кислоту.
Джерело фото: ПАЕК
У ТОВ «СП «ПАЕК» цього сезону під баклажани відвели трохи більше 9 га. В компанії зазначають, що вирощують гібриди, які не мають гіркоти, — наприклад, Анатолія.
Про це AgroPortal.ua розповів керівник ТОВ «Агровиробництво», яке входить до групи компаній ТОВ «СП «ПАЕК», Руслан Михайлов.
Якщо говорити про гіркоту, то найбільша концентрація гірких сполук міститься в насінні та шкірці. Саме тому господині перед приготуванням їжі зазвичай замочують баклажани у воді з сіллю або додають у воду лимонну кислоту.
У ПАЕК зазначають, що збільшення площ у майбутньому під баклажанами залежатиме від багатьох чинників: ціна, попит і наявність кадрів. Адже під час вирощування та реалізації баклажанів необхідно багато людей і ресурсів.
«Баклажан — тепло- і вологолюбна рослина, досить вимоглива до тепла і світла. Ідеальні температурні показники для цього овочу коливаються в діапазоні +20-27°С. Якщо ж температура опускається нижче +15°С, то можуть розпочатися хвороби, а цвіт — обсипатися. Спека теж несприятлива для баклажанів — вище +28°С уже є надмірною температурою. А у такі спекотні дні, як, наприклад у нас влітку, коли термометр показує більше 40°С, а температура ґрунту — більше 50°С, то баклажани можуть просто попектися на сонці», — зазначає Михайлов.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua